Дан спорта за крај Дана општине Смедеревска Паланка 2017.год.

17.06.2017. године - Петодневни програм поводом обележавања Дана општине Смедеревска Паланка 2017. године, завршен је Даном спорта који је одржан у центру града, у пешачкој зони.

Али кренимо редом...

У уторак, 13. јуна, дане Општине отворила је представа „Лажи ме“  која је одиграна у Градском позоришту у Смедеревској Паланци.

У среду, 14. јуна, грађани наше општине имали су прилике да погледају изложбу под називом „Паланка у рамовима“ која је постављена у Народном музеју у Смедеревској Паланци. Специфична изложба, састављена од слика које су део збирке Општинске управе општине Смедеревска Паланка, Паланачке гимназије и Народног музеја, приказује два лица града, Паланке које нестаје и Паланке која треба да настане.

Четвртак, 15. јун, био је резервисан за Дан без ТВ-а и НЕТ-а, а свој програм су, пред великим бројем окупљених грађана у центру града, извели малишани Предшколске установе „Чика Јова Змај“.

Централни дан манифестације „Дани општине Смедеревска Паланка 2017.године, петак 16. јун, обележио је програм из два дела који је изведен у Градском позоришту у Паланци. Најпре је од 12 часова, наступио глумац Иван Вучковић који је публици извео одломак из представе „Карађорђе, којекуде“ , а одмах за њим на сцену су изашле балерине Балетског студија „Арабеск“ које су многобројној публици поколониле мини концерт у трајању од пола сата.

Од 18 часова, на свечан начин и уз присуство бројних гостију, страних делегација и грађана Смедеревске Паланке званично је, Академијом, обележен 16. јун, дан када је општина Смедеревска Паланка Законом који је донео кнез Михаило Обреновић давне 1866. године проглашена варошицом.

Богат културно-забавни и спортски програм обележио је ову петодневну манифестацију, која је званично завршена у суботу, 17. јуна,  Даном спорта одржаним на Градском шеталишту у Паланци. Велики број младих кошаркаша, рукометаша, фудбалера, каратиста, боксера, оријентираца, атлетичара, као и  представника Школице спорта показао је своје спортске вештине грађанима Смедеревске Паланке.

Овом спортском манифестацијом „пала је завеса“ на Дане општине Смедеревска Паланка 2017., а ми се поново видимо догодине...

Posted in Aktuelno, pocetna.