Млади из Смедеревске Паланке на едукативним радионцама за стицање професионалних вештина…

Млади и незапослени из Смедеревске Паланке учествују на тродневним радионицама на којима ће стећи нове личне и професионалне вештине у циљу лакшег запослења.

Смедеревска Паланка, 13. јун 2017. године – У Смедеревској Паланци је почео први циклус тродневних едукативних радионица, у оквиру којих ће више од 60 незапослених младих током јуна стећи нове личне и пословне вештине кључне за лакше запослење. Полазници имају прилику да уче о успешној комуникацији, пословној администрацији, управљању пројектима, припреми пословних планова, као и томе како да лакше дођу до жељеног посла. Радионице се одржавају у оквиру националног програма Coca-Cola подршка младима, који се реализује у 10 градова Србије.

Програм је покренула компанија Coca-Cola HBC Србија у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање, Naled-om и општинама у којима се спроводи.

Program Coca-Cola podrška mladima je od velikog značaja za mlade u opštini Smederevska Palanka jer će pomoći da smanjimo njihov odlazak i osnažimo ih da pronađu posao u gradu u kom su završili obrazovanje.Drago nam je što je Smederevska Palanka deo ovog projekta i što kao opština zajedno sa kompanijom Coca-Cola HBC Србија стварамо боље услове за развој младих.“ изјавио је председник општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић.

Програм ће током 2017. године у Србији проћи чак 1.000 младих, а едукативне радионице воде сертификовани стручњаци са великим искуством, као и менаџери компаније који ће бити у улози ментора. Радионице у Смедеревској Паланци се одржавају од 13. до 15. јуна, као и од 27. до 29. јуна.

„Овим дугорочним програмом Coca-Cola HBC жели да омогући младим људима да савладају важне пословне вештине, примене ново знање и са самопоуздањем крену у потрагу за пословима које желе. Развој младих видимо као улагање у одрживи развој наше компаније као и будућности локалне привреде која зависи од генерација које долазе“, истакла је Јована Туфегџић, представник компаније Coca-Cola HBC Srbija.

Радионице се одржавају током маја и јуна у Ћуприји, Краљеву, Шиду, Алексинцу и Смедеревској Паланци, а током септембра и октобра у Ковину, Пријепољу, Новом Пазару, Прокупљу и Лесковцу.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити за учешће у програму на сајту http://www.coca-colapodrskamladima.com..

 

Posted in Aktuelno, pocetna.