Одржана десета седница Скупштине општине Смедеревска Паланка

14.07.2017. године- У великој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржано је десето заседање локалног парламента општине Смедеревска Паланка. Седницом је председавао председник СО, Никола Вучен, а заседању је присуствовало 43 од укупно 49 одборника. Одборници су утврдили допуњен дневни ред на коме је било укупно 11 тачака.

На самом почетку, потврђен је престанак мандата одборнику Скупштине општине Смедеревска Паланка Бојану Митићу са листе Александар Вучић- Србија побеђује, који је поднео оставку на мандат у локалном парламенту.

Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка разрешили су дужности чланове Мандатно-имунитетске комисије, Топлицу Пинторовића и Снежану Петровић, а за нове чланове ове Комисије изабрани су Анђела Невенкић и Зоран Ћосић.

Такође, донето је решење о разрешењу досадашње Општинске изборне комисије и именована је нова Општинска изборна комисија чији је председник Данило Лабус, дипломирани правник.

Одборници локалног парламента су дали сагласност на Програм уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у општини Смедеревска Паланка са финансијским планом за 2017. годину.

Десету седницу СО Смедеревска Паланка, обележиле су и три кадровске промене у Јавним предузећима чији је оснивач општина Смедеревска Паланка. Донето је решење о престанку функције вршиоца дужности директора ЈКП “Водовод”, Душана Вуковића, а за новог в.д. директора овог Јавног предузећа изабран је Срђан Борић. Одборници су потврдили престанак фунције вршиоца дужности директора ЈКП “Пијаце, зеленило и чистоћа” Виолете Васиљевић, а нови в.д. директора је Александар Јанчић. Престанак функције вршиоца дужности директора потврђен је и Драгани Ђурђевић у ЈКП “Општинска гробља”, а функцију в.д. директора у овом Јавном предузећу обављаће Ненад Јанчић.

Донето је решење о разрешењу председника и члана Надзорног одбора ЈКП “Пијаце, зеленило и чистоћа” (представника Оснивача) Виолете Станковић и Небојше Стевановића, а као нови председник и члан Надзорног одбора овог предузећа именовани су Емил Никодијевић и Наташа Габријел (представници Оснивача).

Одборници локалног парламента констатовали су престанак функције досадашњег заменика председника општине Смедеревска Паланка, Милице Деспотовић, која је поднела оставку на ту функцију.

Председник Општине Топлица Пинторовић за новог заменика председника општине Смедеревска Паланка предложио је Петра Јелића (СПС) који је појединачним тајним гласањем одборника са 29 гласова ЗА и једним гласом против изабран на ту функцију.

Тајним гласањем одборници СО Смедеревска Паланка разрешили су три члана Општинског већа, Маријану Љубичић, др Снежану Бајовић и Бојана Никосавића, а нова три члана Општинског већа општине Смедеревска Паланка су Слободан Пантић, Дејан Јовичић и др Периша Јовановић (СПС).

Обраћајући се медијима након завршене десете седнице Скупштине општине, председник општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић, честитао је свим избраним представницима Социјалистичке партије Србије која ће од сада заједно за Српском напредном странком чинити владајућу већину у локалном парламенту.

Десета седница Скупштине општине Смедеревска Паланка трајала је нешто више од 5 часова и завршена је у 15 сати и 34 минута.

Posted in Aktuelno, pocetna.