Конференција за медије председника општине Смедеревска Паланка: Обновимо Пиносаву!

23.05.2017.године - Председник општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, одржао је редовну конференцију за медије на којој је говорио о активностима које имају за циљ обнову манастира Пиносава У Кусатку.

Као што је већ најављено, на иницијативу локалне самоуправе и уз помоћ игумана манастира Пиносава, оца Петра, планирано је да се прикупе средства која ће бити искоришћена за реконструкцију крова, фасаде, унутрашњости манастира као и дворишта.

Обраћајући се грађанима општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић  је најавио хуманитарни концерт Милоша Радовића, који ће бити одржан у петак 26.05.2017. у 20 часова у сали Градског позоришта у Смедеревској Паланци. Цена улазница износи 200 динара, и оне се могу купити на билетарници Културног центра.

“Ово је само једна у низу манифестација које ћемо организовати како би прикупили неопходна средства за обнову јединог манастира на територији општине Смедеревска Паланка, који се чињеница налази у веома лошем стању. У сарадњи са Установом Културни центар и Општинском туристичком организацијом, биће уприличено још оваквих акција ,” истакао је Пинторовић.

Он је такође рекао да су донатори, који желе да помогну обнову овог споменика културе, већ ступили у контакт са Општином Смедеревска Паланка и игуманом манастира Пиносава и да су средства за реконструкцију крова већ готово обезбеђена.

Председник општине је одговарајући на питања новинара, такође најавио и санацију путне инфраструктуре, тачније радове на реконструкцији улице Вука Караџића (целом дужином, од семфора код маркета “Maxi” до скретања за ОБ “Стефан Високи”) која подразумева проширења постојећих кишних колектора и постављање новог слоја асфалта.

Posted in Aktuelno.