Свечано отварање кошаркашког терена “Мирослав Мута Николић” у Смедеревској Паланци

Смедеревска Паланка се уписала на листу градова које је компанија “Mozzart” обрадовала и у оквиру велике друштвено одговорне акције „Сто терена за једну игру“ поклонила кошаркашки терен! Познато игралиште у у насељу Колонија, на ком се до скоро играо само фудбал, од сада ће бити ново место окупљања свих љубитеља кошарке из овог дела Србије. Ново кошаркашко игралиште носиће име тренера и спортског радника Мирослава Муте Николића који је одрастао у овом граду.

Свечано отварање биће уприличено у уторак, 8. августа у 18 часова  у Синђелићевој улици на Колонији, а терен ће отворити Мирослав Мута Николић који је играчку каријеру почео управо у нашем граду.

Познати тренер се недавно вратио са припрема Орлова за предстојеће Европско првенство у кошарци, а ускоро га очекују нови изазови с Партизаном, у чије се редове вратио после 19 година.

Своју успешну тренерску каријеру Мирослав Николић гради готово 30 година. Радећи са селекторима Жељком Обрадовићем и Сашом Ђорђевићем, Николић је био део генерација које су освојиле сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију и Атланти, титулу првака света 1998. године , првака Европе 1997. године и сребра на Светском првенству 2014. године.

Николић је био селектор репрезентације Србије и Црне Горе до 20 година која је постала првак Европе 2006. године у Турској. Наредне године постаје селектор репрезентације Србије до 19 година, са којом осваја Светско првенство у Новом Саду. Као потврда рада и труда у претходном периоду, стигла је и жеља његових суграђана да кошаркашки терен у Смедеревској Паланци носи име „Мирослав Мута Николић“.

Компанија “Mozzart”  ће и на овом отварању организовати такмичење у шутирању тројки за све заинтересоване, а за најуспешније такмичаре припремила је специјалне награде које ће победницима уручити Мирослав Мута Николић! Пријављивање за такмичење у шутирању тројки, за све заинтересоване, може се обавити на лицу места пре почетка самог такмичења.

У друштвено одговорној акцији компаније “Mozzart” до сада су обновљена 44 кошаркашка терена широм Србије.

Позивамо Вас да будете део велике акције „Сто терена за једну игру“. Дођите да заједно отворимо још један терен, испратимо помоћног тренера на припреме са Партизаном и пожелимо му много среће на Евробаскету!

 
 
 
 
 

 

Posted in Aktuelno, pocetna.