Интервју председника општине за Радио телевизију Србије

Редакција дописништва Радио телевизије Србије данас је била у радној посети општини Смедеревска Паланка. Том приликом председник Општине, Топлица Пинторовић, дао је краћи интервју на тему великих проблема са којима се суочава Смедеревска Паланка. Прилог ће бити емитован у Дневник РТС-а у суботу, 25. марта.

Председник општине отворио фестивал науке у МЕШ „Гоша“

У МЕШ „Гоша“, данас је одржан шести по реду Фестивал науке под слоганом „Доживи науку кроз физику, хемију и механику“. Фестивал науке свечано је отворио председник општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, што је први пут за 6 година колико се одржава ова манифестација да је челник локалне самоуправе поздравио присутне учеснике, госте, професоре и ученике основних и средњих школа из наше и суседних општина. Након отварања Фестивала председник Општине, Топлица Пинторовић, обишао је учионице у којима су своје пројекте изложили бројни учесници, представници  више високошколских установа Универзитета у Београду, Крагујевцу, затим представници Института „Михајло Пупин“, Центра за промоцију науке, Природњачког центра али и ученици и професори основних и средњих школа из Велике Плане, Београда и домаћина МЕШ „Гоша“. Основни циљ ове манифестације јесте презентација науке на један опипљив и занимљив начин, и прилика да се деца што више упознају и открију своје склоности ка наукама као што су математика, хемија, биологија, роботика и механика.

Председник општине обишао ПУ “Сунце”

Председник општине обишао ПУ "Сунце"

Приликом посете Кусатку, председник општине Топлица Пинторовић, обишао је и објекат Предшколске установе ПУ „Сунце“ у овом месту. У дворишту вртића ПУ „Сунце“ већ дуже време постоји проблем изливања канализационе цеви и по налогу инспекције, малишани не користе двориште. Председник општине Топлица Пинторовић нагласио је да ће проблем бити решен у што краћем року, како би деца неометано могла да користе двориште ПУ. Додатни проблем представља нагомилано смеће поред контејнера у непосредној близини објекта ПУ „Сунце“ у Кусатку које ће бити уклоњено.

Потписан уговор о наменском трансферу

Потписан уговор о наменском трансферу

БЕОГРАД - 15.03.2017. године потписан је уговор између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Општине Смедеревска Паланка о наменском трансферу  за развој постојећих и успостављање нових услуга социјалне заштите на територији Општине Смедеревска Паланка. Прошле године за наменски трансфер било је издвојено 5.217.471, а ове године за нашу општину издвојено је 9.020.833 динара. Потписивању уговора у Палати Србија присуствовали су Павловић Небојша, помоћник председника за социјална питања и сарадњу са министарствима, као и Никола Вучен, председник СО Смедеревска Паланка.