180 година Основне школе Ђорђе Јовановић у Селевцу

Основна школа „Ђорђе Јовановић“ у  Селевцу обележила је јубилеј вредан поштовања, 180 година рада и постојања. Свечану академију поводом Дана школе ученици су ,са својим наставницима, одржали у Градском позоришту у Смедеревској Паланци. Академији су присуствовали: председник општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић и Ненад Поповић, министар у Влади Републике Србије за иновације и технолошки развој, представници локалне самоуправе и многобројни гости.

Председник општине Топлица Пинторовић и министар Ненад Поповић су се обратили ученицима и њиховим наставницима, честитајући им овај достојан јубилеј.

У свом обраћању, председник  Пинторовић је истакао како је Основна  школа  „Ђорђе Јовановић“ у Сeлевцу једна од најстаријих школа на територији наше општине, али и образовна установа која је деценијама уназад угледна по изузетним резултатима које ученици постижу у стицању знања, у свим научним дисциплинама:

Данас ова школа, са својим подручним одељењима, броји укупно 296 ђака који остварују значајне успехе на различитим такмичењима из многих предмета. Током читаве ове недеље траје програм обележавања јубилеја, а посебна ми је част и задовољство што смо данас сви сабрани на Свечаној академији коју су припремили уценици и наставници ове образовне установе“ , рекао је на крају обраћања председник општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић.

Posted in Aktuelno, pocetna.