ВУЧЕН:ПАЛАНКА ДОБИЈА ИЗЛАЗ НА АУТОПУТ ВОЖД КАРАЂОРЂЕ

Председник Србије Александар Вучић, после отварања реконструисаног пута Смедеревска Паланка – Велика Плана, саопштио је да ће општина Смедеревска Паланка, која је дуго година била у изузетно тешкој ситуацији, добити и директан излаз на аутопут Вожд Карађорђе, који ће спајати коридоре 10 и 11.

– Ово је изузетна вест за све Паланчане, који знају да је Председник Србије испунио свако обећање које им је дао. Директан излаз на аутопут Вожд Карађорђе није једино што ће се градити. У плану је реконструкција  пута од Паланке ка Михајловцу  до Влашког дола, што обухвата Булевар Црвене Армије, деоницу пута кроз село Грчац  до краја територије наше општине, у укупној дужини од 13.5 километара. Такође, добићемо и потпуно нову деоницу пута, са три брзе траке, ка општини Рача, као и комплетан пут од Паланке, кроз Стојачак и Баничину, ка Рачи, саопштио је председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен.

Шумадијски коридор, чију је изградњу најавио председник Србије, Александар Вучић, повезаће централну и источну Србију, а носиће име по вођи Првог српског устанка, Вожду Карађорђу.

Два крака овог коридора почеће у Лајковцу и Младеновцу, спајаће се у Аранђеловцу,  преко Тополе и родног села вожда Карађорђа Петровића – Вишевца, ка Рачи код Крагујевца, а затим преко Свилајнца и Деспотовца до Бора. На тај начин “Вожд Карађорђе” спојиће и коридоре 10 и 11.