ДЕЗИНФЕКЦИЈА СВИХ ВРТИЋА У ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

У  вртићима ПУ „Чика Јова Змај“ у Смедеревској Паланци у току је дезинфекција свих просторија коју обавља Завод за јавно здравље Пожаревац. Од понедељка, 11.маја, сви вртићи  паланачке предшколске установе  почеће са радом. Укупно ће у њима боравити 170 деце која су пријављена на целодневни боравак.

Директорка ПУ „Чика Јова Змај“, Гордана Јанојлић каже да ће запослени имати сву заштитну опрему као што су маске, рукавице и визири, а да се групе деце неће међусобно мешати. Она је навела да су предузели све мере које су препоручили епидемиолози како би запослени и деца били безбедни.

 

У циљу припреме предшколских установа и основних школа за отварање објеката и пријем једног броја уписане деце, односно пријем једног броја ученика у целодневни  боравак, почев од 11. маја 2020. године предшколске установе и основне школе започињу са непосредним васпитно-образовним радом. Рад ће се обављати  у обиму који омогућава спровођење неопходних мера превенције, заштите и сузбијања ширења заразне болести COVID-19, у складу са инструкцијама и препорукама Министарства просвете и надлежног завода. односно института за јавно здравље. Завод за јавно здравље