ДЕЗИНФЕКЦИЈА СТАМБЕНИХ ЗГРАДА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

По одлуци команданта Штаба за ванредне ситуације, Николе Вучена екипе предузећа „Нискоградња“ од данас су почеле са дезинфекцијом улаза свих зграда у Смедеревској Паланци. Од јутрос су две екипе на терену које су извршиле дезинфекцију  улаза зграда у Пртенону и центру града.

-Донели смо одлуку да се наредних дана изврши дезинфекција улаза свих зграда у граду. Две екипе су од јутрос су на терену и дезинфекцију све површине у стамбеним зградама, степеништа, ходнике, гелендере, лифтове, прекидаче  и прилаза до улаза у стан. Дезинфекција се врши хлором у размери која је предвиђена за затворене стамбене просторе. Уколико станари осете мирис, не треба да се брину јер користимо средсртва која не штете људима и околини.  С обзиром на временске прилике, и да су коловози мокри, нема сврхе вршити дезинфекцију улица. Зато смо све ресурсе усмерили на  дезинфекцију унутрашњих простора. Третирање се врши  ручним пумпама, односно  прскалицама за воће. Атомизере које имамо, због издувних гасова не смемо користити у затвореном простору. У наредна три до четири дана биће дезинфиковани сви улази зграда у Смедеревској Паланци, рекао је председник општине и командант Штаба, Никола Вучен.

Он је такође истакао да локална самоуправа и Штаб за ванредне ситуације раде све какао би спречили ризик од ширења вируса корона.