Дневни боравак “Пуж” добио ново специјализовано комби возило

11.12.2017. године- На иницијативу руководства општине Смедеревска Паланка а захваљујући изузетној сарадњи са Министарством за рад, запошљавање борачка и социјална питања Дневни боравак за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ добио је ново специјализовано комби возило намењено особама са инвалидитетом. Комби возило, које је у Смедеревску Паланку стигло 17. новембра 2017. године, купљено је наменским средствима која је Центар за социјални рад у Смедеревској Паланци добио из Буџета Републике Србије. На тај начин још више је унапређен рад Дневног боравка „Пуж“ који свакодневно збрињава 15 особа са посебним потребама.

Кључеве комби возила в.д. директору Центра за социјални рад, Добрили Живковић, свечано је уручио председник Привременог органа општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, а примопредаји су присуствовали и чланови Привременог органа Иван Гајић и Миољуб Радовановић.

Обраћајући се медијима и запосленима у Дневном боравку “Пуж”, председник Привременог органа Општине Никола Вучен, истакао је да је веома захвалан Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и првенствено министру Ђорђевићу што су изашли у сусрет Центру за социјални раду у Смедеревској Паланци и обезбедили специјализовано возило које ће умногоме унапредити рад Дневног боравка “Пуж”.

Иначе, комби возило стигло је само неколико дана након што је 10. новембра 2017. године, Дневни боравак за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ решењем Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања добио Лиценцу за рад. Наиме, ова установа, која је једина таквог типа на територији Округа, од 2002. године збрињава особе са посебним потребама без адекватне лиценце јер претходно руководство годинама уназад није нашло за сходно да обезбеди основне услове како би се особама са посебним потребама пружала адекватна помоћ у свакодневном животу и обављању активности.

Још једном, захваљујући успешној сарадњи општине Смедеревска Паланка и ресорног министарства, као и великом залагању челника локалне самоуправе Дневни боравак „Пуж“ сада испуњава услове и стандарде за пружање услуге дневног боравка за децу, младе и одрасле са интелектуалним потешкоћама.