ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА У ХОЛУ ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ

Забршени су радови на адаптацији простора намењеног за јединствено управно место. Простор у приземљу зграде општине уређен је за обједињено пружање управних радњи из надлежности  више државних органа и организација локалне самоуправе. Управно место садржи матичну службу, локалну пореску администрацију, послове писарнице, архивара, пријем захтева за остваривање права на родитељски и дечији додатак, административне послове инспекцијских служби и пошту.

Модеран простор у згради општине испуњава све техничке и дигиталне стандарде. На овај начин грађанима је омогућен потпуно другачији, бржи  и једноставнији приступ потребној документацији, јер се све налазати на једном месту.

 

Средства за адаптацију простора обезбедило је  Министарство државне управе и локалне самоуправе. 0пштина Смедеревска Паланка је међу осам локалних самоуправа у којима се реализује пилот пројекат у оквиру конкурса, које је расписало Министарство државне управе и локалне самоуправе за успостављање јединственог управног места.