ИЗЛОЖБА „КАРАВАН ЗА КЛИМУ- ОСВАЈАЊЕ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ“ 15. НОВЕМБРА У ФОАЈЕУ ГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА

Средња школа „Жикица Дамњановић”  биће домаћин изложбе  „Kараван за климу- Освајање обновљивих извора енергије“ од 15. до 25. новембра. Озложба ће бити организована у сарадњи са ОШ „Олга Милошевић“, установом Kултурни центар и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

Изложбу су креирале  компаније „СУЕЗ“ и Француски институт у Србији, а имплементацију врше Еко школе и амбасадори одрживог развоја. Свечано отварање  планирано је  за петак 15. новембар у 12 часова у фоајеу Градског позоришта.

Овај пројекат Француског института у Србији има за циљ јачање свести грађана Србије а посебно младих да су фосилна горива главни узрок емисије ЦО2 и да наши природни ресурси, чак иако још увек неизмерни, нису неисцрпни. Свест о томе и подршка становништа су од суштинског значаја како би се земља усмерила на производњу електричне енергије из обновљивих извора. Становништво мора да размишља о томе као и да све то разуме како би своје понашање прилагодило и учествовало у енергетској транзицији према којој се земља креће. С обзиром на то да је циљ пројекта подизање свести грађана који нису или су врло мало упућени у ову проблематику, активности које се спроводе намењене су свима без обзира на степен знања заинтересованих. Поред тога, активности ће се одвијати на српском и француском језику.