НИКОЛА ВУЧЕН ЗА СУТРА НАЈАВИО ПОЧЕТАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА РАТАРЕ-ВАТОШЕВО

Смедеревска Паланка, 15. октобар 2019.

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, са сарадницима данас је обишао пут Ратари- Ватошево. У разговору са мештанима села договорено је да се сутра почне са припремним радовима, који ће претходити асфалтирању ове деонице од 3,5 километара:

 -Данас смо са мештанима села договорили динамику извођења радова на овом делу пута, који спаја Ратаре и Ватошево. Више од деценију мештани чекају на овај пут. Било је много обећања, од разних функционера и лидера странака, али све се сводило на предизборним обећањима. Од доласка СНС на власт и преузимања општинске власти, све оно што се обећа буде и остварено. Такође, и пут за Ватошево, јер су то ови људи овде заслужили. Пут је у веома лошем стању и ми смо одлучили да не чекамо више ни трена. Већ сутра почињемо реконструкцију, надамо се да ће радови ићи планираним током,  и да већ на пролеће буде и асфалта, рекао је Никола Вучен у изјави за медије-

Сутра ће  започети припремни радови, који подразумевају чишћење врзина, санирање постојећег пута и насипање. Извођач радова је ГП Нискоградња, а према речима председника неопходна ће бити и помоћ и подршка грађана.

–Општина Паланка је у овој години добила више помоћи за уређење путне инфраструктуре од државе, него  претходних четрдесет година. Од посете председника Србије, Александра Вучића, све се покренуло набоље и нема заустављања. Ако пратите инвестициону политику председника државе на територији читаве Србије, видећете да се свуда увелико ради.  Тако је и у општини Паланка. Што се тиче трошкова око изградње ове деонице пута , договорили смо са директором предузећа „Путеви Србије“ да локлана самоуправа финансира припремне радове, а све остало „Путеви Србије“. За изградњу овог пута у Ватошеву, дужне 3,5 километара, биће издвојено око 30 милиона динара, рекао је Вучен. 

Мештани овог села деценијама чекају на изградњу пута који је неопходан не само за оне који ту живе, већ и за мештане Ратара и Кусатка. Ратари су село са око 2000 хиљаде становника,према последњем попису,  а надлежни из Месне заједнице кажу да се око 500 мештана иселило у последњих неколико година. Аутобуска линија СП „Ласта“ саобраћа до Ватошева, али само у летњим месецима. Зими, због лошег пута, то је немогуће, а да није дошло до изградње овог пута, вероватно би аутобуска линија била укинута.

В.С.