Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације: ЗА САДА – СТАЊЕ РЕДОВНО

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације Општине Смедеревска Паланка. Седницом је председавао командант Штаба, Никола Вучен, а у оквиру дневног реда разматрана је актуелна ситуација на подучју Општине,  а предложене су и мере које треба предузети током трајања прогнозираног хладног таласа.

 

Према извештају, који су поднели чланови Штаба, представници предузећа «Нискоградња», Болнице «Стефан Високи», Дома здравља, Електромораве, Водовода, Ветеринарске инспекције, Водопривреде АД, Ватрогасно-спасилачке јединице, Центра за социјални рад, основних и средњих школа – стање је углавном редовно. У ОШ «Херој Иван Мукер» јуче је било проблема са котлом за грејање, али ће тај проблем бити превазиђен током данашњег дана, а од свих школа на територији наше општине само су у Основној школи «Радомир Лазић» у Азањи данас скраћени часови.

 

На састанку је договорено да наредних дана, до окончања хладног таласа, буде појачан надзор социјално угроженоих становника, нарочито старачких домаћинстава у забачениом деловима Општине,  ради евентуланог збрињавања ових лица, уколико се за то укаже потреба.

 

У оквиру друге тачке дневног реда, усвојен је Извештај о раду Штаба за 2017. годину.

 

Под тачком разно, командант Штаба, Никола Вучен, информисао је чланове о актуелном проблему у вези са изношењем смећа. Иако је уредно позван, на данашњи састанак ипак није дошао представник фирме Por Verner Veber. Будући да руководство Општине, упркос настојањима, није у прилици да са представништвом ове фирме успостави адекватну комуникацију, одлучено је да Општина упути допис седишту Por Verner Veberа, које се налази у Аустрији, јер је, због тренутног стања, Општина потенцијално изложена еколошкој катастрофи.

 

Данашњем састанку присуствовао је и Ненад Јоцић, начелник Одељења Сектора за ванредне ситуације у Смедереву.