ОД ДАНАС ДЕЗИНФЕКЦИЈА СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

Командант Штаба за ванредне ситуације, Никола Вучен синоћ је одржао састанак са представницима  ЈКП „Водовод“ и предузећем „Нискоградња“ где су разговарали о даљој дезинфекцији улица и прилазних путева у Смедеревској Паланци.  

На састанку је одлучено  да се у наредних неколико дана, због временских прилика,  обустави дезинфекција улица. Обзиром на то  да су коловози мокри и да је температура ваздуха ниска, услови за спољашњу дезинфекцију нису погодни, закључено  је на састанку.

– Све расположиве ресурсе у наредних неколико дана усмерићемо ка стамбеним зградама. Вршиће се дезинфекција улаза стамбених зграда. Дезинфекција ће подразумевати третирање ходника, гелендера, лифтова и свих површина, од највишег ка најнижем спрату. Дезинфекција ће се вршити ручним пумпама – прскалицама за воће. Атомизере које имамо, због издувних гасова не смемо користити. Молим све суграђане за разумевање и сарадњу.  Потрудићемо се да у наредних неколико дана одрадимо дезинфекцују свих стамбених зграда, изјавио је Вучен након састанка.