ОД СРЕДЕ ПОНОВО ОТВОРЕНА ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА

На данашњој седници Владе Републике Србије, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, донете су одлуке у вези са ублажавање одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса КОВИД-19.

Од уторка, 21. априла дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, гражевинским материјалом…

Зелене пијаце (на отвореном и затвореном простору) од среде су поново отворене уз обавезну примену свих мера заштите против ширења корона вируса.

-Штаб за вандредне ситуације наше Општине  обезбедиће за све продавце и закупце на зеленој пијаце одговарајућу опрему што подразумева маске и рукавице. Такође ћемо омогућити свим закупцима тезги  да у наредном периоду,  а то подразумева број дана колико пијаца није радила,  да се не наплаћује закуп. Дезинфекција зелене пијаце ће се вршити сваки дан, као и све мере предострожности у ширењу корона вируса, изјавио је командант Штаба, Никола Вучен.

Он такође апелује на  све продавце као и купце да се строго придржавају свих препоручених мера које ће се и убудуће  спроводити.