ОПШТИНА ДОНИРАЛА ОПРЕМУ ДЕЧИЈЕМ И ШКОЛСКОМ ДИСПАНЗЕРУ

Смедеревска Паланка, 13. новембар 2019.

Председник општине Смедеревска Паланка , Никола Вучен, данас је уручио дванаест рачунара, монитора  и штампача  Дечијем и школском диспанзеру Дома здравља.

– Ми смо ту да радимо све што је у нашој моћи како бисмо побољшали рад здравствених установа у нашој општини, рекао је председник општине Никола Вучен и додао:

– Пронашли смо начин како да  помогнемо и запосленима у здравству, али и пацијентима, да што брже и квалитетније добију здравствену заштиту. Овде се лече деца и ту нема препрека и баријера, и сви тога морамо да будемо свесни. Деца морају да буду приоритет. У плану је измештање дечијег и школског диспанзера као и саветовалишта у друге просторије.  Наиме, реч је о простору Грдаске  апотеке.  Радимо на изради пројекта. Уз помоћ Владе Републике Србије и ангажовањем нас у локлној самоуправи који смо и иницијатори ове идеје, планирамо да следеће године реализујемо премештање у нове просторије. Просторије садашњег Дечијег и школског диспанзера  дуго нису саниране , а услови за рад у посотјећем простору, у који  долазе деца, нису задовољавајући.  

             

У име Дома здравља, на донацији се захвалила директорка ове установе, др Ивана  Ђурђевић Старовић:

 – Надам се и верујем да ово није једина донација коју ће локална самоуправа обезбедити Дому здравља. Веујем  да ће препознати потребе и других служби као што су општа пракса и гинекологија, којима је такође неопходна нова опрема, рекла је,између осталог, др Старовић.

У наредном периоду планирана је донација опреме и за друге службе Дома здрвља. Председник Вучен је истакао  да поред адаптације Опше болнице „Стефан Високи“ која би требало да почне идуће године, тражиће се и адекватно решење и за реконструкцију Дом здрвавља:

 – Поред нагомиланих  проблема са којима смо се сусрели у нашој општини, покушавамао свакога дана да неки од њих превазиђемо. Надамо се да ће нам  идућа година, што се тиче пројеката, бити успешнија од ове,и да ћемо уз помоћ Владе Србије успети да урадимо још више, истакао је председник Вучен.