ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО ОБЕЗБЕДИЛО СРЕДСТВА ЗА НОВЕ КОТЛОВЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У СЕЛЕВЦУ

Смедеревска Паланка, 19. новембар 2019.

Општина Смедеревска Паланка обезбедила је милион и шест стотина хиљада динара за куповину два котла за основну школу „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу. Годинама уназад  у овој школи био је присутан проблем грејања, због неисправних котлова који су били стари преко четрдесет година. Данас су уграђена два нова котла, а председник општине, Никола Вучен, тим поводом, је посетио школу у Селевцу. 

–  Нови котлови за ову образовну установу пре свега значе једну велику уштеду. Стари котлови су  дотрајали и нису били више за употребу. Прошле године смо имали велику хаварију на тим котловима, због које смо морали да санирамо  привремени котао на течно гориво. За непуна четири месеца, потрошили смо средстав која су била планирана за целу годину.  Зато смо морали да  трајно решимо проблем  грејања ове школе , а то је куповина два нова котла. Куповином и уградњом ових нових котлова имаћемо велику уштеду новца, и за школу и за општински буџет. С друге стране, сада смо сигурни да нећемо имати хаварије, већ да ће ученици седети и учити у топлим учионицама, рекоа је Никола Вучен.

Руководство општине Смедеревска Паланка наставиће са улагањима у дечији и школски образовни систем. У нередних неколико дана биће обезбеђен котао и за ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу .

 – Мало по мало али успевамо да за сваку школу издвојимо средства, сходно могућностима, и да обезбедимо оно што је у том тренутку најнеопходније. Деца су приоритет, и циљ нам је да се у свакој образовној установи у нашој општини настава одвија несметано и да не буде заостатака у настави због  грејања, додао је председник општине.

-Претходне грејне сезоне ми смо се грејали на мазут, и имали смо велике трошкове. Уградњом нових котлова на чврсто гориво трошкови ће се знатно смањити. Захваљујем локалној самоуправи и председнику општине, Николи Вучену,  што су нам помогли да превазиђемо дугогодишњи проблем грејања у нашој школи. Настава ће се сада несметано одвијати и у најхладнијем периоду године, изјавила је директорка ОШ „Ђорђе Јовановић“ у Слевцу, Весна Ђорђевић. Она је додала да је ова основна школа у претходном периоду опремљена техником која је осавременила наставу.

– Добили смо десет лаптопова, осам пројектора, четири компјутера, што је у многоме осавременило наставу у нашој школи, истакла је директорка.