ОТВОРЕНО ЈЕДИНСТВЕНО УПОРАВНО МЕСТО У ПАЛАНЦИ

Смедеревска Паланка, 22. јануар 2020.

Министар за државну управу и локалну самоуправу, Бранко Ружић, државни секретар у истом министарству, Бојан Стевић, заједно са домаћинима, председником општине, Николом Вученом, и начелником општинске управе, Горданом Костић, данас су отворили Јединствено управно место, у холу општине Смедеревска Паланка.

 – За уређење овог Јединственог упоравног места у Смедеревској Паланци издвојили смо шест милиона динара. Желим да похвалим председника општине и његов тим, и извођаче радова, јер су заиста направили један велелепни амбијент, и када овај амбијент упоредимо са оним, какав је био претходних деценија, морам да истакнем да се, не само као министар, него и као грађанин ове земље, осећам заиста предивно – рекао је у изјави за медије министар Ружић, и подсетио да је пројекат Јединствено управно место покренут 2018. године, када је уложено 52 милиона динара за осам локалних самоуправа, међу којима је била и Смедеревска Паланка, а настављен прошле године када је Министарство уложило 45 милиона динара у опремање још шест управних места, и да ће пројекат бити настављен и ове године. Mинистар Ружић је истакао да ће захваљујући реализацији овог пројекта, као и пројекта дигитализације, грађани много лакше обављати послове, и више неће бити „курири“ који морају да иду од шалтера до шалтера, односно од канцеларије до канцеларије, већ ће све моћи да заврше на једном месту.

–  Као локална самоуправа, ми смо до пре само две године могли да прогласимо банкрот. До само пре две године нисмо имали воду, уличну расвету, нисмо имали адекватну путну инфраструктуру, а ево, данас смо дочекали да у Смедеревској Паланци отварамо једно од најсавременијих управних места у Србији. Хвала председнику Републике, Александру Вучићу, хвала премијерки Ани Брнабић, хвала свим ресорним министрима, на челу са Владом Републике Србије, којој припада и министар Бранко Ружић, који су имали слуха и на овакав начин показали како и овако мале локалне самоуправе могу да функционишу уз помоћ државе и Владе Републике Србије, рекао је председник општине Никола Вучен, наглашавајући да ће Јединствено управно место много значити житељима Смедеревске Паланке.

После церемоније отварања, министар и државни секретар су у пратњи Николе Вучена обишли Јединствено управно место и разговарали са запосленима, а након тога уприличен је и састанак у кабинету председника општине.