ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО ГРАДИЛИШТЕ НА ПУТУ ПАЛАНКА-ПЛАНА: ПАЛАНКА ДОБИЛА МИЛИЈАРДУ ДИНАРА ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Смедеревска Паланка, 26. септембар 2019.
Председници општина Смедеревска Планка и Велика Плана, Никола Вучен и Игор Матковић, данас су обишли радове на регионалном путном правцу између ове две општине. Вучен и Матковић су задовољни динамиком извођења радова и заједно су нагласили да је овај пут од велике важности за обе општине.
– Сваки пут који се гради на територији наше општине је веома значајан, а поготову деоница која спаја две општине и која је веза Паланке са коридором 10. Ово је велика инвестиција, какве није било последњих четрдесет година. Грађани наше и великоплањанске општине, као и ми из локалних самоуправа, задовољни смо, јер добијамо једну савремену и безбедну деоницу. Овај пут је такође значајан, за нас у општини Планка, јер ћемо ширити индустријску зону, што ће свакако довести инвеститоре. Овим се потврђује да држава мисли на локалне самоуправе које су ван Београда , а ово је један од најбољих доказа улагања у развој целе Србије, рекао је Вучен.
– Овај пут је главна веза за наше две општине, рекао је председник општине Велика Плана , Игор Матковић и додао: – Реконструкцијом овог пута путовање из једне у другу општину биће безбедније и знатно брже. Морам да истакнем да је много грађана из једне и друге оптштине који свакодневно путују, због посла. Такође је ова деоница пута битна великоплањанима, због болнице, где се лече пацијенти из обе опптине.
У оквиру радова на реконструкцији пута, радиће се и канализациона мрежа у једном делу насеља Бресје:
– У току је израда пројекта и за десетак дана добићемо решење на који начин ће се радови спровести. Битно је да изградња канализације неће ометати радове на реконструкцији пута. Сагласност на ово су дали и ресорно министраство, министарка Зорана Михајловић и Предузеће за путеве, истакао је Матковић.
Поред реконструкције регионалог пута Паланка- Палана, отворена су још четири градилишта у паланачкој општини.
– Након посете председника Србије, Александра Вучића, почела је изградња путне инфраструктуре у општини Смедеревска Паланка. Захваљујући Влади Србије и председнику Вучићу у путну инфраструктуру у нашој општини до краја године биће уложено око милијарду динара. Улагањем у инфраструктуру, стичу се сви потребни услови да Влада Србије и држава нађу стратешког партнера за развој привреде у општини Паланка, нагласио је Никола Вучен.
Наредних дана наставиће се радови на реконструкцији пута који пролази кроз центар Смедеревске Паланке, у дужини од 3,5 километара. Ово подразумева наставак радова од скретања за Kисељак, па све до раскрснице према Азањи и Младеновцу.
Радиће се комплетна реконструкција пута и тротоара, и постављање нових дрвореда у улицама: 20 јула – поред школе ХИМ, Француској , Главешевој, до скретања за Азнању, што укупно износи 3.5 километара кроз центар Паланке. У току су радови на путном правацу од Придворица ка Паланци Планирана је комплетна рехабилитација коловоза у дужини од 3,5 км. Реконструкција овог регионалног пута обухвата нове тротоаре од Института за повртарство, поред Водовода и Градског стадиона, све до цркве Светог преображења у Паланци, односно до раскрсница са Француском и Главашевом улицом. У оквиру овог пројекта радиће се и Улица Олге Милошевић, поред школе, све до Француске улице, што ће обухватити и тротоаре. Комплетна вредност радова износи више од 80 милиона динара, а извођач радова је ПЗП Крагујевац
Поред локалних медија о овим инфраструктурним пројектима извештавају и националне телевизије, тако да је председника данас био домаћин екипи РТС-а.
В.С.