СЕДНИЦА СО ЗАКАЗАНА ЗА 5. МАРТ

Петнаеста седница СО Смедеревска Паланка заказана је за четвратак, 5. март, у 10 часова. Одборници ће разматрати Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о распореду радног времена у области промета на мало, угоститељства, туризма, занатства и других услужних делатности у Општини Смедеревска Паланка. На предлог Савета за безбедност, чланови општинског већа сагласили су се око промене радног времена угоститељских објеката на територији општине Смедеревска Паланка.  Предлог Одлуке подразумева скраћење радног времена свих угоститељских објеката,  петком и суботом од 06:00 до 00:00, осталим данима од 06:00 до 23:00, ноћни клубови од 21:00 до 02:00 часа после поноћи. Такође се забрањује продаја алкохолних пића у времену од 22 до 6 сати ујутру свим трговинама, односно продавницама, дисконтима, киосцима, специјализованим продавницама за продају штампе, трговинским центрима и бензинским пумпама. У наведеним објектима, на видном месту, мора бити постављено упозорење о забрани продаје алкохолних пића у наведеном периоду.

На седници  ће се разматрати  Предлог Одлуке о изменама Одлуке о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години, као и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна Буџета општине Смедеревска Паланка за 2019. годину.

 Одборници ће донети  решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП “Водовод”, ЈКП “Општинска гробља Смедеревска Паланка” и ЈП “Морава“, као и сагласност  на измене и допуне Програма коришћења субвенција ЈКП “Водовод” из буџета општине. Разматраће Предлог Плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2020. годину, Предлог Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине општине Смедеревска Паланка за 2020. годину, а донеће, поред осталог, и Решења о измени Решења о именовању Општинске изборне комисије.