ТРИ МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ БОЛНИЦЕ

– Испуњено је још једно од обећања председника Републике Србије, Александра Вучића, дато нашим грађанима приликом посете 9. марта Смедеревској Паланци. Званично смо добили одобрење да реконструкција Опште болнице “Стефан Високи” може да почне, написао је председник општине, Никола Вучен, на свом фејсбук налогу.

Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије одобрила је пројекат о реконструкцији болнице. Следеће недеље биће потписан уговор, а радови ће почети након спроведене јавне набавке. Реконструкција ће се радити у три фазе – прва фаза, која  ће ускоро почети, подразумева замену крова, уградњу комплетне нове столарије, израду фасаде, наткривање и изградњу пријема, израду терасе, опремање и све оно што спада у машинске радове.

– Ово ће бити једна од највећих инвестиција коју је наша општина икада добила. Укупна вредност радова износиће око три милијарде динара. Ово је један од доказа да наша држава брине о мањим локалним срединама, о њиховом напретку и развоју. Од једне девастиране општине, која је била заборављена, полако постајемо једно велико градилиште, истакао је председник Вучен.