ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТИ У ПОСЕТИ СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ

Смедеревска Паланка, 11. октобар 2019.

 

Председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, Петар Милић, у пратњи својих сарадника, заменика председника СО, Родољубом Станимировићем, и секретара СО, Данком Богуновић – у великој сали Скупштине општине примио је ученике – чланове ђачких парламената из четири градске основне школе, и основне школе из Селевца.

Петар Милић и сарадници упознали су ђаке са начином функционисања Скупштине општине, избору органа и ингеренцијама локалне самоуправе, пословнику о раду СО и начинима доношења одлука.

По завршетку овог обраћања, Петар Милић је, у маниру вођења седнице СО, поставио питање „Да ли се неко јавља за реч“ – па су потом уследила питања ученика. Ученица ОШ „Олга Милошевић“ питала је на који начин може да се реши проблем паса луталица у граду, а ученик исте школе је захвалио председнику СО и локалној самоуправи на томе што брину о школском систему, и што су приредили овај догађај. Ученици ОШ „Херој Радмила Шишковић“  говорили су о потреби да се поклони већа пажња уређењу спортских терена, а на питање Родољуба Станимировића,  да ли неко од присутних има намеру да се се кандидује за неку од функција у локалној самоуправи, ученик Душан Радисављевић, из ове школе, рекао је да ће се, када порасте, кандидаовати за председника општине.

На крају скупа, Родољуб Станимировић је предложио да се ученици из ђачких парламената ближе упознају са одборницима из месних зајендица у којима живе, и у којима се налазе школе које похађају.

Млади парламентарци су добили одговоре на своја потања, а овај скуп завршен је у ведром и веселом тону.

В.С.