Јубилеј Прешколске установе

Смедеревска Паланка, 11. октобар 2019.

Поводом Дана Предшколске установе „Чика Јова Змај“, 10. октобра, у спортској хали ОШ „Вук Караџић“ уприличена је приредба коју су припремили малишани из градских вртића са својим васпитачима. Поздравни говор одржала је в.д. директора,  Гордана Јанојлић,  која се захвали родитељима, васпитачима и запосленима у установи на великој подршци и сарадњи у протеклом периоду. Посебно је изразила захвалност локалној самоуправи и председнику општине, Николи Вучену. Председник општине је том приликом директорки уручио кључеве комбија, донацију Министраства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

– У име локлане самоуправе захваљујем пре свега родитељима, зато што су кроз разне акције у протеклом периоду помогли да вртићи изгледају лепше и савременије. Ми у локланој самоуправи радимо на томе да се васпитно-образовни  рад одвија у што бољим условима, и на што квалитетнији начин. Томе много доприносе васпитачи, без којих ни ова установа не би постојала. Велику захвалност дугујемо Влади Републике Србије и министру Зорану Ђорђевићу, који нам помаже кроз разне донације и пројекте. Ово возило, чије сам кључеве  предао директорки, користиће се за безбедан и хигијенски исправан начин превоза хране за наше најмлађе суграђане, рекао је Никола Вучен.

Предшколска установа „Чика Јова Змај“ у Смедеревској Паланци основана је 1963. године  када је отворене прва група забавишта. Сада, предшколска установа спроводи васпитно-образовни рад у  десет објеката у граду и селима општине Планка.