ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТ ОД ДАНАС РАДИ ОД 8 ДО 20 ЧАСОВА

Вакцинални пункт Дома здравља, који се налази у просторијама некадашње градске апотеке, од данас ће радити од 8 до 20 часова. У првој смени, од 8 до 15 часова, вршиће се ревакцинација особа вакцинисаних пре три недеље, а у другој смени, од 15 до 20 часова, вакцинисаће се првом дозом, по приоритетима, особе пријављене преко еУправе и националног кол центра.

Вакцинација првом дозом вршиће се по приоритетима, те ће сваки дан најмање 100 грађана добити СМС поруку са термином вакцинације. Надлежни у паланачком Дому здравља молиме грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима.
Све заинтересоване за било коју вакцину могу да се пријаве преко еУправе, те ће и они бити позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред.

-Уколико се не сналазите са пријавом на електронски начин, посетите наш вакцинални пункт и наш радник ће то учинити за вас, наводе у овој здравственој установи.
Лекари подсећају све грађане Смедеревске Паланке да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједничког циља, а то је коначна победа над корона вирусом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.