ВАУЧЕР ОД 120.000 ДИНАРА И ПАКЕТ БЕБИ ОПРЕМЕ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2023. ГОДИНИ

Заменица председника општине Ђурђина Младеновић и председница Скупштине Радмила Радисављевић данас су, у име локалне самоуправе, уручиле ваучер у износу од 120.000 динара и поклон пакет беби опреме мами Вишњи која је на свет донела дечака Вука, прву бебу рођену у 2023. години у општини Смедеревска Паланка. Уназад две године општина додељује 120.000 динара за прву рођену бебу у новој години.
Одликом од 2021. године, свако прво рођено дете у породици такође добија по 120.000 динара. Како је Вук прво дете у породици, од општине добиће и једнократну помоћ у том износу.

-Наш највећи изазов је да обезбедимо најбоље услове за одрастање наше деце и да у томе будемо посвећени свих 365 дана у години. Ова једнократна помоћ сигурно није довољно за обезбеђивање целоклпне опреме за бебу, али ће свако значити родитељима у првим данима. Оно што нам показују подаци матичне службе је да оваква одлука већ даје резултате и из године у годину, на нашу срећу, рађа се све више беба у нашој општини, рекла је заменица председника општине.
Вишња Богићевић захвалила је општини на вредним поклоним и рекла да ће део новца издвојити за куповину опреме за паланачко породилиште и куповину хране за напуштене псе.

Директор ОБ “Стефан Високи” др Никола Ристић истакао је да је претходне, 2022. године у паланачком породилишту рођено 486 беба што за 15 беба више него 2021. године. –Надамо се да ћемо ове године прећи број од 500. Услови рада у нашој болници су много бољи него раније, добро смо опремљени. Имамо младе и стручне гинекологе као и савремену опрему. Зато рачунамо да нам се број породиља повећа, а самим тим и број рођених беба, изјавио је др Ристић.
На крају посете Ђурђина Младеновић је пожелела Вишњи Богићевић и свима онима који током ове године постају родитељи да у томе уживају, а да ће општина и држава покушати да им помогну на све могуће начине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.