ВУЧЕН НАЈАВИО ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА ВРТИЋА “СУНЦЕ” У КУСАТКУ

У вртићу „Сунце“ у Кусатку борави преко деведесеторо деце , од јаслене до припремне групе. Најмлађа група броји четрнаесторо полазника. Јаслена група у овом вртићу оформљена је први пут прошле године. Деца бораве у малом простори и неопходно је проширење вртића. Председник Општине, Никола Вучен обишао је вртић „Сунце“ приликом уручења новог намештаје за опремање соба и у разговору са директорком, Гордана Јанојлић разговарао о проширењу овог објекта.
 
 
-Деца су наше највеће благо. У Кусатку ове године уписан рекордан број малишана који похађају ову предшколску установу. Највише малишана у најмлађој групи , њих 14 у овом тренутку борави у условима који тренутно нису адекватни за толико велики број малишана. Покушаћемо да што пре нађемо решење да проширимо капацитете и омогућимо нашим малишанима још боље услове.
Наша посета је била поводом опремања вртића намештајем , заменили смо стари намештај новим. Почели смо од сеоских вртића и наредних неколико дана обићи ћемо све вртиће на нашој територији. План је да до краја године заменимо комплетан намешта који укључује нове столице, столове и ормаре за дечије креветића. Намештај који се тренутно користи је стар преко 35 година и никада није обнављан, изјавио је Вучен.
 
 
Ове године планирана је комплетна реконструкција централне кухиње у вртићу „Плави чуперак“ за коју је средства определило Mинистасртво државне управе и локалне самоуправе. Укупна вредност пројекта је 44.608.439,00 динара. Средства која додељује министарство износе 29.000.000 динара, а остала средства предвиђена су буџетом локалне самоуправе.
-Као одговорна власт рaдићемо нa томе да помажемо, развијамо и оспособљавамо и сва друга обданишта у нaшој општини и повећавамо капацитете како би свако дете могло да проведе своје детињство на један пристојан и савремен начин, достојан времена у коме живимо, навео је председник Општине, Никола Вучен.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.