ВУЧЕН ОБИШАО ШКОЛЕ У БАНИЧИНИ, ВОДИЦАМА И МАЛОЈ ПЛАНИ-Предшколцима у Баничини уручио бесплатне уџбенике

Председник општине Никола Вучен данас је обишао школе у Баничини, Водицама и Малој Плани, где је ђацима првацима уручио поклон пакете школског прибора које је обезбедила локална самоуправа.  Школска година у подручним одељењима паланачких основних школа почела је 1. септембра по првом моделу који је прописало министарство просвете. Вучен  у разговору са директорком ОШ „Херој Иван Мукер“, Драганом Ристић договорио замену улазних врата и изградњу тоалета у школи у Баничини, што је у овом тренутку најнеопходније.

Иначе, сеоске школе на подручју општине су добро опремљене наставним помагалима и настава се ни по чему не разликује од оне у градским школама. Председник у изјави за медије нагласио да се епидемиолошке мере поштују и да су деца зудрава и безбедна у образовним установама. Он је истакао да је једини проблем што је мало ђака, па је тако у школи у Водицама први разред  уписало три,  а у Малој Плани пет ученика.

Вучен  је обишао и вртић у Баничини и предшколцима поделио уџбенике за предшколски припремни програм. Локална самоупрва, другу годину за редом, обезбеђује бесплатне уџбенике за предшколце и поклон пакете школског прибора за ђаке прваке на територији општине Смедеревска Паланка.  Ове године  припремни предшколски програм уписало је 352 детета, а у први разред основне школе 406 ђака.

Leave a Reply

Your email address will not be published.