ВУЧЕН ПОТПИСАО РЕШЕЊА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА, СТУДЕНТИМА-МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, дана се је потписао решења за доделу новчане помоћи ученицима, студентима свих нивоа студија и младим талентима. Ове године локална самоуправа издвојила је у ту сврху пет милиона динара, што је знатно већи износ него претходне године. Реч је о неповратним средствима , која се сваке године издвајају за помоћ талентованим младим људима, који су у претходној школској години остварили запажене резултате. Ове године новчану помоћ добиће преко 550 ученика и студената.

-Општина ће и у будуће помагати ђацима и студентима, али и другим талентованим младим људима , пре свега што то сматрамо својом дужношћу. Истовремено, радимо на стварању услова да се по завршетку школовања та деца врате у нашу општину, где ће их чекати радно место.
За мене је посебно емотиван тренутак церемоније уручивања решења о помоћи, која ове године, због епидемиолошке ситуације, нажалост неће бити одржана, већ ће решења бити уручивана појединачно.
Свим ученицима и студентима желим много успеха у будућем школовању и даљем професионалном ангажману. Награда, коју уручујемо, је покушај да их охрабримо, показујући, на симболичан начин, да су за нас, представнике локалне самоуправе, рад и таленат – истински разлог да се боримо за боље услове живота у нашој општини, рекао је у изјави за медије, предсеник општине, Никола Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.