ВУЧЕН ПРЕДЛОЖИО ДА ЈЕДНА ОД УЛИЦА У ПАЛАНЦИ НОСИ НАЗИВ ЉУБАНА ЈЕДНАКА

Председник општине, Никола Вучен поднеће захтева, као грађанина општине Смедеревска Паланка, Скупштини општине да једна од улица у граду убудуће носи назив Љубана Једнака,  јединог Србина који је преживео масакр у цркви Пресвете Богородице у Глини 1941. године.

-На предстојећој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка,која ће се одржати у петак, 10.09.2021. године, као грађанин, упутићу иницијативу Комисији за давање имана улицама и трговима, да једна од улица у нашем граду носи име Љубана Једнака, јединог Србина који је преживео масакр у цркви Пресвете Богородице у Глини 1941. године. Уверен сам да би овакав чин значајно допринео култури сећања не само на једну заборављену историјску личност, него и на застрашујући погром коме смо као народ били изложени.
Подржавајући идеју председника Александра Вучића, који је иницирао да име Љубана Једнака буде овековечено у називу једне улице у Београду, желим да Смедеревска Паланка буде једна од првих општина у Србији у којој је на овај начин одата почаст сведоку и страдалнику тешких историјских прилика, написао је Вучен на свом интернет профилу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.