ВУЧЕН УРУЧИО РЕШЕЊА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА

Свечана додела решења за ученике и студенте – младе таленте, који су остварили право на једнократну помоћ из буџета општине, уприличена је у Великој Сали скупштине Смердеревска Паланка.

Ученицима и студентима решења је уручио  председник,  Никола Вучен. Поздрављајући присутне ђаке и студенте рекао је  да су ове симболичне новчане награде само једна страна признања ученицима  и студентима за оставрене резултате.

“Настојаћемо да обезбедимо што боље услове за школовање деце у нашој општини, и као што је и до сада била пракса наградити њихов труд и рад. Новчана стимулација је само једна страна признања које желимо да вам доделимо, јер у друштву у коме живимо вреднује се знање и на томе треба инсистирати”, закључио је у свом обраћању Вучен.

Укупно 5 милиона динара издвојено је из буџета локалне самоуправе за једнократну помоћ младим талентима,

Право на на новчану награду су остварили ученици основних и средњих школа, затим студенти основних академских студија, дипломских академских мастер и докторских студија.

Награђено је 589 талената ,246 ученика основних школа за које је обезбеђена награда у износу од 5.000 динара, 149 ђака средњих школа који добијају 7.000 динара, 35 студената прве године основних академских студија за које је издвојено по 10.000 динара, 130 студената од друге до четврте године основних академских студија за које је обезбеђено по 12.000 динара, 21 студент дипломских академских мастер студија добија по 20.000 динара.

За осам  студената  докторских студија, пријем је организован у кабинету председника општине.

Позивајући ученике и студенте да се и следеће године пријаве на конкурс са још бољим резултатима, Вучен је изразио наду да ће после завршеног школовања и студирања, сви они остати у Смедеревској Паланци, да лече, граде, саветују, подучавају  и улепшавају нашу општину.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.