ДА ЛИ СЕ ПОШТУЈУ НАРЕДБЕ ШТАБА И МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ?

Смедеревска Паланка, 18. 03. 2020.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Никола Вучен, данас је у пратњи начелника комуналне инспекције Општинске управе и представика локалних медија обишао малопродајне и велепродајне трговинске објекте на подручју општине. Сврха овог обиласка била је да се утврди да ли се поштују Наредба о начину рада односно ограничења чији је циљ спречавање ширења инфекције коју изазива корона вирус.

Никола Вучен  је у изјави за локалне медије рекао да је углавном задовољан поштовањем наредби Штаба, и конректним мерама које су спроведене у циљу заштите потрошача:

– Сви поштују наредбу коју смо донели. Морам да се захвалим власницима објеката на поштовању прописаних мера, а сигуран сам да ће тако бити и у будуће. Што се тиче угоститељских објеката, и њих свакодневно проверавамо, и ту такође сви поштују одлуке Штаба. И њима морам да захвалим, као и оним привредницима на територији општине Смедеревска Планка који су сами затворили своје радње, видевши у каквој се ситуацији налазимо. Оваквом дисциплином, надам се, постићи ћемо да имамо минималне последице, а бороћемо да до њих уоште и не дође.

 Командант Штаба  је, такође, још једном апеловао на старије суграђане да не излазе из својих кућа:

– Још једном апелујем  на све наше грађане, старије од 65 година, да остану код својих кућа. Волонтери раде свакога дана, имате све бројеве телефона. А наша је дужност да све обиђемо на терену и да евентуалне неправилности отклонимо, рекао је Вучен.

Трговинске радње и маркети данас су контролисани више пута, а тако ће бити и наредних дана. Санкција  за оне трговине или маркете у којима се утврди непоштовање Наредбе Општинског штаба за ванредне ситуације и мера које је донела Влада Републике Србије подразумева затварање тих објеката.