ОРГАНИЗОВАЊЕ ПРОЦЕСА РАДА У ОСНОВНОМ ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ

Носиоци јавнотужилачких функција рад по предметима обављају у просторијама јавног тужилаштва у згради Основног суда у Великој Плани, а у конкретним случајевима рад ће обавити од куће на основу одлуке јавног тужиоца.

Носиоцима јавнотужилачке функције и тужилачком особљу који су старији од 60 година или имају хроничне здравствене проблеме који представљају потенцијалну здравствену опасност у вези са пандемијом COVID 19 као и трудницама и родитељима који имају децу до навршених 12 година живота, омогућава се да послове обављају од куће о чему одлуку у писменој форми доноси јавни тужилац.

Рад осталих запослених у јавном тужилаштву биће организован на начин којим ће се обезбедити правилно и несметано функционисање јавног тужилаштва, уз присуство неопходних носилаца јавнотужолачке функције и тужилачког особља.

У згради суда у којој се налазе просторије тужилаштва контролу лица која улазе у зграду обављаће служба обезбеђења суда, а која ће по налогу  тужилаштва дозвољавати приступ просторијама  лицима чије је присуство неопходно за поступање у предметима у којима је одређен притвор, или се тражи одређивање притвора, у предметима који се воде за кривична дела недозвољене трговине, непоступања по здравственим прописима за време епидемије и преношење заразних болести, у предметима насиља у породици, у предметима у којима постоји опасност од застарелости као и у предметима за кривична дела где је примљен већи број  кривичних пријава, а која су извршена за време ванредног стања и у вези са ванредним стањем. У свим осталим кривичним предметима преткривични поступци се одлажу.