ДВА ОДЕЉЕЊА НА ОН-ЛАЈН НАСТАВИ – Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Смедеревска Паланка, 7. септембар 2021.

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације,којом је председавао заменик командата Штаба, Иван Гајић, разматрана је актуелна епидемиолошка ситуација и предложене мере у вези са организацијом школске наставе.

Број оболелих од корона вируса на подручју општине Смедеревска Планка убрзано се повећава. За првих шест дана септембра већ јерегистровано преко стотину оболелих, а само јуче у ковид-амбуланти на Колонији регистроване су 24 одрасле оболеле особе, и четоворо деце код којих је потврђено заражавање овом вирусом.

Ови подаци, према речима др Милана Матејића, директора Дома здравља, указују на потребу стриктног поштовања противепидемијских мера, пре свега ношења заштитних масти у јавном  затвореним просторима.

Др Синиша Павловић, инфектолог Опште болнице „Стефан Високи“, рекао је да се број хоспитализованих пацијената од прошлог четвртка до данас повећао за десет, и сада их има тридесет осморо, а једанпацијент је на репсиратору. И др Павловић је апеловао на поштовање мера заштите, и упозорио да има и заражених који су уредно вакцинисани са две дозе цепива против covida, мада убедљиво доминирају невакцинисана лица.

Општински штаб за ванредне ситуације донео је закључак да Одељење за инспекцијске послове Општинске управе појача надзор над спровођењем противепидемијских мера.

Разматрајући извештаје из основних и средњих шкјола, односно број оболелих ђака, Штаб је донео закључак да Заводу за јавно здравље у Пожаревцу предложи да једно одељење ОШ „Вук Караџић“ и једноодељење Средње школе „Жикица Дамњановић“ пређу на онлајн наставу, а да остала одељења ових школа, и све дуругешколе на подручју општине, идаље  остану у истом моделу наставе, као и прве недеље септембра.

Наредни састанак Општинског штаба за ванредне ситуације биће одржан у уторак, 14. септембра, а по потреби и раније.

Leave a Reply

Your email address will not be published.