ДО 8. ЈУНА ГРАЂАНИ КОЈИ ПОСЕДУЈУ НЕРЕГИСТРОВАНО ОРУЖЈЕ МОЋИ ЋЕ ДА ГА ПРЕДАЈУ БЕЗ ПОСЛЕДИЦА

Грађани Србије у наредних месец дана моћи ће да предају нерегистровано оружје најближој полицијској станици без санкција. Током тог периода грађани који предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја.
Министарство унутрашњих послова Републике Србије позвало је грађане који поседују нерегистровано оружје да га до 8. јуна ове године, предају најближој полицијској станици.
За предају оружја грађани могу да позову МУП, патрола долази на адресу
Министарство унутрашњих послова, поводом позива на предају нерегистровано оружје и муницију, обавештава грађане да осим личног доласка и предаје, могу позвати најближу полицијску станицу и позвати полицијске службенике да дођу по оружје и експлозивне направе и преузму их.
Грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати без напуштања свога дома, позивом најближој полицијској станици која ће упутити патролу на дату адресу и преузети оружје.
Tоком периода предаје нерегистрованог оружја, до 8. јуна, грађани који то учине неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију.
Такође, грађани приликом предаје нису у обавези да се легитимишу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.