ЗАБРАНА ОКУПЉАЊА ВИШЕ ОД ПЕТ ОСОБА

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије и чланица Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је  да је на седници тог тела одлучено да се број особа које могу да се окупљају у отвореном и затвореном простору смањи са 30 на пет. Кисић Тепавчевић је  објаснила да нова забрана окупљања није препорука већ мера која ће бити законски регулисана, а односи се на сва организована јавна окупљања.

Према њеним речима, ова мера се не односи на школску и радну средину, где може да буде више од пет особа, али само ако се обезбеде четири квадратна метра по особи у просторији, то јест удаљеност од два метра.

Kада је реч о културним манифестацијама, подсетила на то да је и даље за позоришта и биоскопе ограничење до 500 људи, уз строго прописане условеношење маске, поштовање размака и слично.

Министарка је саопштила да ће и средњошколци имати јесењи распуст, који ће трајати од 11. до 16. новембра, што је било предвиђено само за ученике основних школа.

Она је додала да није било одлуке за неке радикалније мере, попут ограничавања кретања или ограничавање сатнице рада, нагласивши да је ситуација изузетно неповољна и нестабилна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.