ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ПАЛАНЦИ

На конкурсу Миинистарства културе “Градови у фокусу”,  Смедеревска Паланка добила је 10 милона динара. Од тога 2 милиона за обнову фасаде и крова зграде Народног музеја, и 8 милиона за уређење отвореног платоа испред зграде библиотеке Милутин Срећковић.

Радови на замени крова и уређења фасаде музеја завршени су септембру. Зграда музеја сада има потпуно нови изглед, а са претходно уређеним  унутрашњим простором, паланачки музеј је постао један од најсавременије уређених  музеја у Србији. Председник општине, Никола Вучен захвалио се директору, Стевану Мартиновићу и његовом тиму на ангажовању и раду.

-Од 2018. године до данас уложено је преко 10 милиона динара у реконструкцију зграде Народног музеја у Паланци. Велика захвалност директору Стевану Мартиновићу и свим радницима који су својим великим ангажовањем учинили да добијемо једну од најлепших зграда у граду. Потпуно реконструисана зграда Народног музеја у Смедервској Паланаци биће понос нашег града и свих наших суграђана, изјавио је Вучен. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.