ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА „Смањење додатне рењивости Рома и других маргинализованих група изазване пандемијом Ковид -19 у 18 локалних самоуправа“

Данас је у Палати Србија одржана завршна национална конференција пројекта „Смањење додатне рењивости Рома и других маргинализованих група изазване пандемијом Ковид -19 у 18 локалних самоуправа“.
На националној конференцији представљени су кључни резултати пројекта, искуства стечена током његове реализације и потребе за даљим интервенцијама у областима унапређења водоснабдевања, образовања и информисања.

Учесници конференције били су представници надлежних министарстава, јединица локалне самоуправе, националних и локалних институција и организација, међународних организација и организација цивилног друштва. Општина Смедеревска Паланка, једина од 18 општина, имала је учеће на коференцији где су председник општине, Никола Вучен, и директор ЈКП „Водовод“, Срђан Борић, изнели закључке о реализацији пројекта и значају за грађане и целокупно друштво.

Основни циљ пројекта је превазилажење изазова насталих услед пандемије COVID-19 у области образовања, побољшања приступа води, унапређења информисања и имунизације против вируса COVID-19, као и пружање техничке подршке надлежним локалним институцијама за потребе праћења тока пандемије.
Пројекат „Смањење додатне рањивости Рома и других маргинализованих група изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа” реализује се у оквиру програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Пројекат спроводи Генерални секретаријат Владе Републике Србије као правни заступник Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, а партнери на реализацији пројекта су удружења Центар за интерактивну педагогију и Екуменска хуманитарна организација.

Leave a Reply

Your email address will not be published.