ЗАКАЗАНА ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Друга седница Скупштине општине Смедеревска Паланка заказана је за петак, 24. јуна у 10 часова. Након разматрања записника са претходне седнице приступиће се потврђивању мандата одборника Скупштине општине као и утврђивању престанка мандата одборника, а предложено је постављење заменика секретара Скупштине општине. Одборници би требало да утврде предстанак функције Општинског јавног правобраниоца и постављење истог, затим постављење омбудсмана општине, и да се изјасне о разрешењу и именовању в.д. директора ЈКП „Паланка 2020“.
На днвеном реду наћиће се предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2021. годину, предлог Одлуке о завршном рачуну буџета и предлог одлуке о ребалансу буџета, првог у овој години.
Предлог Одлуке о мрежи објеката, васпитних група, броја деца и васпитног особља потребног за непосредан рад са децом и предлог Одлуке о утврђивању броја деце у васпитним групама ПУ „Чика Јова Змај“ за 2022/23 годину су неке од тачака које ће се наћи на дневном реду друге седнице Скупштине општине. На дневном реду биће и предлог Одлуке о финасијској подршци енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда на територији општине, предлог Одлуке о давању на коришћење и одржавање Градског стадиона Установи културни центар, предлог Одлуке о присупању изради плана развоја општине за период 2023-2030, предлог Одлуке о изради стратегије унапређења положаја младих за период 2023-2027 године. Разматраће се финасијски извештаји, извештаји о раду и пословању јавних предузећа и установа за 2021. годину чији је оснивач општина Смедеревска Паланка, као и измене и допуне годишњег и финасијског плана рада за 2022. годину.
На седници би требало да буду донета и решења о разрешењу и именовању чланова и председника Надзорних и Управних одбора јавних предузећа и установа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.