ЗА САДА НАСТАВА ПРЕМА ПРВОМ МОДЕЛУ

Смедеревска Паланка, 2. септембар 2021.

На данашњој, ванредној седници, Општинског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао командант Штаба, Никола Вучен, анализирана је актуелна епидемиолошка ситуација на подручју општине Смедеревска Паланка, и разматране мере у циљу спречавања даљег ширења заразне болести коју изазива вирус covid 19.

Чланови штаба, лекари др Милан Матејић и др Никола Ристић, као и др Синиша Павловић, руководилац стручно-оперативног тима за сузбијање заразних болести, указали су на убрзано разбуктавање епидемије у нашој општини, и указали на значај вакцинације.

У Смедеревској Паланци у току августа од covida 19 оболело је 225 пацијената, од којих се тренутно двадесет деветоро лечи на ковид-одељењима у ОБ „Стефан Високи“. У нашој општини су на располагању вакцине Синофарм, Фајзер-Биотек и Астра Зенека, а очекује да пристигну и вакцине Спутњик и Модерна.

 

Чланови Штаба једногласно су  усвојили закључак да је потребно појачати инспекцијски надзор поштовања епидемиолошких мера у угоститељским објектима, продавницима и маркетима, на културним и спортским манифестацијама у организацији физичких или правних лица са подручја наше општине, односно да ли се поштују правила о ношењу заштитних маски, поштовању дистанце, и максималном бројуокупљених у затвореном простору.

Будући да на основу упустава Министарства просвете, Општински штаб за ванредне ситуације процењује ризик и предлаже модел одвијања наставе, на састанку је договорено да се сваког уторка процењује епидемиолошка ситуација, разматрају подаци добијени од школа, и предлаже евентуална промена модела наставе. Ове недеље све школе на подручју наше општине радиће према моделу који подразумева редовну наставу у учионицама, и четрдесетпетоминутно трајање часова.

Сатанку Штаба присуствоали су директори основних и средњих школа са подучја Општине, као и начелница Сектора за ванредне ситуације из Смедерева, Јадранка Вуковић са сарадницима.

 

В.Ђ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.