ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ – 1000 РАДНИХ МЕСТА: ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ФАБРИКЕ КЈУНШИН КЕЈБЛ У ПАЛАНЦИ

Смедеревска Паланка, 27. мај 2020.

– Ово је дугорочно улагање, које неће престати за пет година. Овде ће се правити делови за електровозила, која су будућност аутоиндустрије – рекао је данас председник Србије Александар Вучић, пригодом пологања камена темељца за фабрику компаније Kyungshin Cable у нашој општини.

На церемонији постављања камена темељца, у којој су учествовали и амбасадор Јужне Кореје, Choe Hјoung Chan, представник Kyungshin Cable, Seo Jae Keun, и председник Oпштине Никола Вучен – Александар Вучић је истакао да су Србија и Смедеревска Паланка ову инвестицију добили у конкуренцији са околним земљама, Турском, Бугарском и Албанијом.

– Тамо где дођу јужнокорејске инвестиције, види се огроман напредак. Привреде многих земаља ушле су у ред најуспешнијих, управо због корејских инвестиција. И зато, драги пријатељи из Кореје, много хвала на вашем труду, много вам хвала на вашој енергији, на вашој амбицији и ентузијазму, рекао је председник Србије.

– Знам колико смо се трудили да у Подунавском округу ствари мењамо и поправљамо. Пут којим смо дошли је готово нов, деценијама се чекало на то. Улажемо 25, а са опремом и 30 милиона евра у Општу болницу у Смедеревској Паланци. А нисмо ни сањали да се у Паланку и Плану уложи толико новца, рекао је председник Србије, и похвалио локалну самоуправу која је у рекордном року обезбедила све неопходне дозволе и омогућила брз почетак радова, који треба да буду завршени за само шест месеци.

Председник општине, Никола Вучен, подсетио је шта је све урађено у Смедеревској Паланци, за кратко време, што ову општину поново чини добрим местом за живот:

– У овој фабрици запослиће се око 1000 радника. То значи да ће више од две хиљаде породица имати бољи живот. Ова фабрика привући ће и друге инвеститоре, отвараће се нова радна места, нове прилике за све нас. Смедеревска Паланка је поново на мапи значајних индустријских средина, као што је то и некада била.

Због света тога, још једном морам да истакнем нашу захвалност  Председнику Србије, Александру Вучићу и Влади Србије , зато  што су имали поверења у нас и што су нас подржали на тешком путу опоравка. Хвала председниче што сте нам помогли да овако велика фабрика буде отворена управо код нас, рекао је Вучен.

О компанији Kyungshin Cable и значају фабрике у Паланци, која ће запошљавати 1000 радника, говорио је Seo Jae Keun, а о привредној сарадњи са Србијом, амбасадор Јужне Кореје, његова екселенција, Choe Hјoung Chan, који је председника општине, Николу Вучена, назвао својим пријатељем.

Церемонији полагања камена темељца, која се одвијала у камерној атмосфери, уз поштовање свих мера заштите од ширења епидемије, присуствовали су, између осталих, епископ шумадијски Јован, начелник Подунавског округа, Небојша Павловић, представници локалних самоуправа и привреде из Подунавског управног округа, као и представници  медија.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.