ЗНАТНО ПОВЕЋАН БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, за последњих пет дана, у Смедеревској Паланци на коронавирус позитивне су 162 особе.
У ОБ „Стефан Високи“ тренутно су хоспитализована 93 пацијента. Овај број се мења из сата у сат, саопштено нам је у овој здравственој установи. Паланачка болница, иначе, располаже са 120 кревета за ковид пацијенте. Дневно се у Ковид амбуланти Дома здравља прегледа и преко 200 грађана, а у Ковид амбуланти инфективног одељења болнице, преко 100.
-Због повећаног броја позитивних на корона вирус, придружујемо се молбама и апелима да се сви грађани придржавају епидемиолошких мера које је прописао стручни тим кризног штаба и мера које је донела Влада Републике Србије.
Поштујте мере физичке дистанце, носите маске, користите средства за дезинфекцију и избегавајте контакте.
Општински Штаб за ванредне ситуације свакодневно прати епидемиолошку ситуацију на подручју општине Смедеревска Паланка. Последњих дана, број пацијената са симптомима који указују на присуство коронавируса знатно је повећан, као и број оних код којих је вирус регистрован. Зато апелујемо на грађане да се строго придржавају мера и буду одговорни, саопштено је из Општинског штаба за ванредне ситуације.

Leave a Reply

Your email address will not be published.