КОМПЛЕТИ ГОЛОВА ЗА МАЛИ ФУДБАЛ СВИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и генерални директор компаније PepsiCo за Западни Балкан Нуно Пинто Леите потписали су данас Протокол о сарадњи, на основу кога ће компанија “Марбо Продукт” донирати комплете голова за мали фудбал свим средњим школама у Србији.
 
Ружић је исказао захвалност компанији “Марбо Продукт” на показаној друштвеној одговорности и оценио да су голови нешто што ће средњим школама бити изузетно корисно.

Према његовим речима, Министарство просвете, науке и технолошког развоја увек је спремно да подржи овакве пројекте, који помажу да школе у Србији буду боља места за учење и одрастање.

Сматрам да удруженим снагама можемо да постигнемо много више и зато се захваљујем компанији “Марбо Продукт”, која ће донирати комплете голова за мали фудбал свим средњим школама у Србији. Наш заједнички циљ јесте да подстакнемо децу на физичку активност и бављење спортом, истакао је Ружић.

Пинто Леите је рекао да та компанија донацијом голова за мали фудбал свим средњим школама на територији Србије жели да пружи подршку здрављу и подстакне омладину да кроз физичку активност успостави здраве навике.

Друштвено одговорно пословање и брига о заједници у којој послујемо представља део PepsiCo пословне филозофије, а борбу против гојазности међу децом школског узраста управо видимо као најбољу инвестицију у будућност Србије. Донација коју реализујемо је још једна у низу активности које спроводимо као део подршке Националном програму за превенцију гојазности код деце и одраслих, изјавио је Пинто Леите.

Донација компаније “Марбо Продукт”, која се реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, има за циљ подстицање физичке активности кроз промоцију спорта и раста и развоја деце и омладине на принципима здравих животних стилова.

Извор: Влада Републике Србије

Leave a Reply

Your email address will not be published.