КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ У ПАЛАНЦИ

У току су радови на реконструкцији главне саобраћајнице кроз Смедеревску Паланку, од Кисељака  до раскрснице  за Азању и Младеновац у дужини од 3,4 километара чија је укупна вредност преко200 милиона динара. Извођач радова је предузеће „Србија аутоп“, а средства је обезбедила република Србија.

Комплетна реконструкција подразумева уређење улица 2. јула, Првог српског устанка, Француске и Главашеве. Поред новог коловоза радиће  се и тротоари,  улична расвета где ће бити постављено четрдесет нових бандера се лед сијалицама, заштитна ограда испред школа „Олга Милошевић“ и „Херој Иван Мукер“, нова хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација, замена комплетне инсталације и садња 180 младих стабала. Према речима извођача радова рок за завршетак комплетне реконструкције је 1. новембар.  

У току викенда екипе предузећа „Србија аутопут“ асфалтираће тротоаре у Француској улици до скретања за аутобуску станицу, а почетком наредне седмице биће асфалтирани и тротоари у другом делу улице. Асфалтирање коловоза планирано је за крај следеће недеље.

У Главашевој улици тренутно се ради замена комплетне канализационе мреже.

 Поменуте улице су делом или потпуно затворене за моторна возила, па се апелује на возаче да возе опрезно и да имају стрпљења због гужве у саобраћају.

Leave a Reply

Your email address will not be published.