КЊИГЕ ЗА СРПСКУ КУЋУ У ПОДГОРИЦИ ПРИКУПЉАЋЕ СЕ ДО 15. ДЕЦЕМБРА

Скупштина општине Смедеревска Паланка и огранак Савеза књижевника у отаџбини и расејању, спроводе акцију прикупљања књига за библиотеку Српске куће у Подгорици. Због великог интересовања акција је продужена до 15. децембра. До сада, акцији прикупљања књига, одазвао се велики број појединаца, предузећа, установа као и удружења из Сремске Каменице и Новог Сада.

Заменик председника Скупштине општине Смедеревска Паланка, Родољуб Станимировић истакао је да су љубитељи добре књиге препознали ову иницијативу и у великом броју се одазвали. Прикупљено је доста добрих и познатих наслова који ће обогатити библиотеку Српске куће у Подгорици. Посебно је истакао дар Милице Тошић, супруге покојног генералног директора Гоше Мише Тошића, која је одвојила две стотине наслова намењених Српској кући. Такође је поменуо и госпођу Ирину и академика Гојка Суботића који су са задовољством се пшрикључили овој хуманој акцији.

Станимировић је истакао да ће упутити допис председништву Србије како би, уз сагласност председника Александра Вучића, добио инструкција на који начин ће богата збирка књига бити достављена у Подгорицу. Подсећања ради, иницијатива је потекла од председника Србије, Александра Вучић који је недавно посетио Црну Гору и Српску кућу у Подгорици. Станимировић је позвао све који желе да се прикључе акцији да књиге донесу у зграду Скупштине општине до 15. децембра.

Leave a Reply

Your email address will not be published.