ЛАПТОП РАЧУНАРИ И ТАБЛЕТИ ЗА ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

У оквиру  пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“ изабрано је 30 школа из 28 локалних самоуправа, а међу њима је и ОШ “Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке.
Пројекат реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ уз финансијску подршку Европске уније. Партнери у реализацији су Завод за унапређење образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центар за образовне политике и Педагошко друштво Србије. Реализација пројекта ће трајати до априла 2023. године.

Тим поводом председник Општине, Никола Вучен посетио је школу „Олга Милошевић“. Вучен је изразио задовољство што је једна паланачка школа укључена у овако значајан пројекат и најавио је обилазак свих образовних установа на територији општине Смедеревска Паланка како би се што боље упознао са тренутном  ситуацијом и проблемима у свим школама.

Директор школе Дарко Димитријевић је рекао да је овим пројектом за школу набављено 63 таблета, 3 лаптоп рачунара, са инсталираним софтвером за наставу и додатном опремом у виду тастатура и све неопходне пратеће опреме. Поред тога, школа ће добити грант од 5000 евра за реализацију пројектних активности. Биће успостављена библиотека дигиталних технологија, доступна свим ученицима и наставницима. -Чека нас велики посао како бисмо успешно реализовали пројекат и испунили очекивања и поверење које нам је указано када смо изабрани и позвани да учествујемо у овом пројекту, рекао је Димитријевић.
Што бољи приступ образовању циљ је пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“, као и да се оснаже капацитети и наставника и педагошких асистената да би могли да пружају додатну подршку најугроженијој деци у контексту пандемије Ковид-19.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.