ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОБЕЗБЕДИЛА ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА УЧЕНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ

Локална самоуправа обезбедила  је школски прибор за ученике   ромске националне мањине од првог  до осмог разреда и  предшколце.   

Средства за куповину школске опреме у износу од 250 хиљада динара обезбеђена су у оквиру  Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома и Ромкиња. Школска опрема подељена је данас деци која похађају ОШ „Олга Милошевић“  у месној заједници Центар у присуству председника општине, Николе Вучена. Он је том приликом изјавио да локална самоуправа, у оквиру Локалног акционог плана, сваке године за децу ромске националности обезбеђује школску опрему.

 – Желимо  на сваки начин да побољшамо положај Рома у нашој општини. Кроз овакве акције желимо  да им помогнемо, и да сва ромска деца похађају школу. За куповину школске опреме определили смо 250 хиљада динара. Пакете смо почели  данас да делимо и то ће трајати наредних неколико дана, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију и како не бисмо правили гужву. Брига о деци је приоритет локалног руководства, и ни на један начин се не прави разлика између националних мањина. Додао бих и то да ће у наредном периоду бити расписан конкурс за доделу новчаних награда ученицима, студентима и младим талентима. Ове године смо издвојили пет милиона динара. Информације о условима конкурса и времену расписивања  биће објављене на општинском сајту, друштвеним мрежама и путем медија. Позивам све ученике, студенте и младе таленте да се припреме и конкуришу, изјавио је Вучен.  

 

 Школски прибор родитељи и ученици могу преузети наредних дана у просторијама МЗ Центар. За ученике Основне школе ,,Олга Милошевић” прибор је подељен данас,  за ученике ОШ „Херој Радмила Шишковић”  сутра, 04.септембра од 8 до 13 часова , за ученике  ОШ “Херој Иван Мукер ” и ОШ Вук Караџић 7. септембра  у истом временском периоду. Наредних дана делиће се школски прибор за основце  ромске националне мањине у селима.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.