МАРТИНОВИЋ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ ОТВОРИО НОВО ШЕТАЛИШТЕ

Реконструкцијом већег дела Улице Првог српског устанка, једне од најзначајнијих у Смедеревској Паланци, наставили смо традицију некадашњег „корзоа“, на шта су Паланчани дуго чекали. Реализација овог значајног пројекта још један је показатељ да је Смедеревска Паланка добар партнер Влади Србије, а уједно и пример како из сарадње државе и локалне самоуправе проистекну резултати који су за грађане од немерљивог значаја“, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом данашњег отварања и обиласка обновљеног шеталишта у центру Смедеревске Паланке, за шта је МДУЛС издвојило 20 милиона динара.

Мартиновић је најавио могућност да Министарство следеће године подржи наставак реконструкције, те подсетио на политику равномерног развоја коју спроводе председник Републике и Влада Србије, а у циљу једнаких услова за живот у мањим местима и већим градовима, како би млади остајали у својим родним крајевима. Додао је да је напредак у Смедеревској Паланци видљив, да је на иницијативу председника Вучића, али и захваљујући агилном руководству, у овој општини много тога урађено.

Током боравка у Смедеревској Паланци, министар је посетио и ОШ „Никола Тесла“ у Голобоку, изграђене давне 1959. године, где је са председником општине Николом Вученом првацима поделио пакетиће са школским прибором, а обишао је и радове на изградњи новог објекта ове осмолетке.

„Драго ми је да је локална самоуправа била у могућности да сама финансира изградњу новог објекта, а уколико средства зафале за унутрашње уређење, наравно да могу да се ослоне на подршку државе. Посебно ми је драго што ће деца од наредне школске године наставу похађати у новом, савремено опремљеном објекту“, истакао је министар, а као скроман допринос Министарства државне управе и локалне самоуправе школи је донирао лаптоп рачунаре.

Такође, министар је данас посетио и чувену фабрику минералне воде „Паланачки кисељак“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.