МИНИСТАР ВЕСИЋ НА ОТВАРАЊУ ПУТА ПАЛАНКА-МАЛА ПЛАНА

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, данас је присуствовао свечаности поводом завршетка радова на локалном путу Смедеревска Паланка-Мала Плана. Пре утврђеног рока, завршено је асфалтирање пута до Мале Плане (5,5 километара), а дуж Златиборске улице урађени су нови тротоари, у дужини од 2,3 километра и нова улична расвета.
Председник општине, Никола Вучен и сарадници, сачекали су министра Весића на почетку ове саобраћајнице, код дечијег вртића у Златиборској улици, а затим су сви отишли неколико километара даље, где су житељи овог дела паланачке општине приредили право народне славље поводом отварања овог пута.

Присутнима се најпре обратио председник општине Никола Вучен, захваливши Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на свему што је у Смедеревској Паланци урађено за само неколико година. Вучен је посебно захвалио Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре и министру Весићу лично – и подсетио да у овом тренутклу трају радови на регионалном путу Паланка-Младеновац.
Горан Весић је захвалио грађанима Смедеревске Паланке на топлом дочеку, а затим истакао да је пут Паланка-Мала Плана урађен квалитетно, и пре рока, брижљиво и стручно, као да се ради о путу националног значаја, а не локалној саобраћајници. Осим великих саобраћајница, а тренутнмо се у нашој земљи гради више од 630 километара аутопутева и брзих саобраћајница, држава издваја средства и за регионалне и локалне путеве, настојећи да повеже све крајеве Србије, и тако омогући равномеран развој целокупне земље. У томе се, истакао је Весић, остварује идеја децентрализације.

Министар Весић пренео је окупљеним грађанима поздраве Александра Вучића, и његову захвалност житељима паланачке општине на подршци политици коју спроводи. Министар је подсетио да се у овом тренутку ради више од 36 километара путева на подручју паланачке општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.